Driftstörning TV / ComHem

ComHem har en driftstörning som påverkar TV i hela området (och även internet för de som har detta via ComHem) och enligt ComHems driftstörningsinformation beräknas felet vara åtgärdat idag tisdag 5/7 klockan 15.

För mer information se: https://www.comhem.se/kundservice/driftinformation

index

 

Stölder

Flera garageplatser på Senapsvägen har fått påhälsning av tjuvar som stulit däck. Inventera gärna era garage och kolla så att ni inte saknar något. Undvik om möjligt förvara stöldbegärliga saker där. Passar på att påminna om att det inte är tillåtet att använda garaget som förråd eller förvara brandfarliga saker där.

thiefÄven skylten “Hampvägen” har stulits, ser någon den liggandes…

Tänk på…

Trafiken i gränderna är tät, hastigheten ofta på tok för hög och parkeringarna ett ständigt problem.

Tänker efter före! Måste jag verkligen in i gränden med bilen? Jag ser ofta bilister som bara ska hämta något, lämna av någon. Lite snabbt och smidigt så där. Ibland är kassarna många eller den som skall hämtas orörlig, absolut, men oftast verkar det mer handla om bekvämlighet.

image

image

Titta på bilderna. Ser ni barnet på den ena? Det är inte bara för att hjälpen ska kunna komma på plats snabbt som vi inte vill ha bilar i gränden, i synnerhet inte inparkerade. Barn rör sig i gränderna och som synes på ena bilden döljs ett barn enkelt bakom bilar. Är de då inparkerade är risken stor att en bil kommer och kör förbi. Med de små marginalerna som blir finns i princip ingen chans att hinna stoppa om ett barn skuttar fram. Det är bara en tidsfråga innan något allvarligt händer!

Så, för bövelen, parkera inte i gränderna och kör lugnt om ni trots allt måste in!  Och vi som kan, skippa att köra in om möjligt och gå!

Påminnelse: ny avgift

Hela 28 hushåll har missat att betala den höjda avgiften. Kolla att ni betalat rätt. Från och med 1:a maj är det 3400:- som gäller. Eftersom avgiften betalas i förskott, så gäller detta alltså från och med avgiften som betalades i slutet av april.

www.ekerovasby.se/hemsida/om-foreningen-2/avgift/

image

Sommarvattnet slås på tis 3/5

Sommarvattnet slås på tisdag 3/5 under dagen.

tap

Viktigt: se till att stänga kranarna om ni haft dom öppna under vintern (om ni inte redan gjort det)!

Det är många som undrar, varje vår, när vattnet slås på. Detta är något vi gör så fort det går, men som påverkas av två saker främst:

  1. Dygnstemperaturen måste vara stadig över nollan (i år var detta något som skedde SENT)
  2. Det tar en viss tid i anspråk att slå på vattnet, ta sig runt och inspektera alla 180 fastigheters fram- och baksida för att notera läckor och glömda kranar, stänga av vattnet, laga läckor och till sist slå på vattnet igen.

När vattnet slagits på lossnar avlagringar och annat som legat under vintern, så räkna med att vattnet “tar slut” i början med: då måste filter rensas innan systemet kommer igång. Detta sker varje gång vi slår på vattnet men efter att systemet varit igång samt filtren rensats stabiliseras det.

Sotning är husägarens ansvar

Påminnelse och varning

Vi vill påminna om att sotning är inget som samfälligheten koordinerar, utan det är husägarens eget ansvar. Man kan med fördel gå ihop en länga eller gata och göra gemensam upphandling för att eventuellt pressa pris. Det är dock på eget ansvar som sådan koordinering görs.

Detta påminner vi på förekommen anledning, då boende i området ringts upp av någon/några som velat komma hem och utföra arbete hos folk. Detta har gjorts på ett rätt framfusigt sätt. Det är alltså inget som styrelsen ordnat med, och det är upp till var och en att anlita den entreprenör de finner lämpligast. Vi har inte någon specifik rekommendation på sotare, vad än någon må säga.

Man bör alltid vara på sin vakt när det är uppsökande verksamhet på detta vis. Har de bäst pris verkligen? Är de seriösa? Kolla alltid upp aktörer som söker upp er, innan ni går med på de skall utföra arbete åt er.

Vattenavstängning

Meddelande från Kjellins, vår rörentreprenör:

Onsdagen 20/4 och Torsdagen 21/4

Varmt och kallt vatten stängs av på grund av utbyte av gamla vattenmätare under husen.

Vatten kommer att vara avstängt mellan:

09:00 – 15:00

För frågor kontakta oss på telefonnummer nedan.
Kontaktperson: Alexander Ekström
0763900176

tap