TV

Föreningen ombesörjer leverans av TV. Vår leverantör är ComHem. Som nyinflyttad kontaktar du dem och anger att du flyttat in i området och att Ekerö-Väsby Samfällighetsförening är gruppansluten.

Du får då utan avgift en standardbox samt det paket som ingår – kallad av ComHem ”Medium 8 favoriter”. Detta innebär att du får 8 digitala kanaler du själv väljer utifrån ett utbud, samt ytterligare 11 fasta kanaler.

Övriga kanalpaket, mer avancerade boxar samt tilläggstjänster (t.ex. bredband, telefoni ), får man på egen hand beställa och bekosta. Om man väljer ett dyrare kanalpaket dras kostnaden samfälligheten står för av på räkningen.

Utöver det digitala utbudet har du tillgång till ett analogt utbud om ca 16 kanaler, inklusive föreningens intern-TV. Dessa kräver ingen digitalbox för att ses.

Det är till ComHem du vänder dig för felanmälan av TV, med undantag från intern-TV. Det är också ComHem som kan rekommendera entreprenör för installation av extra uttag. Att göra sådana installationer själv är inte tillåtet eftersom det finns en stor risk att felaktiga installationer sänker kvaliteten eller ännu värre slår ut TV för övriga boende.

Du når ComHem på www.comhem.se (öppnas i nytt fönster) eller telefon 0771-55 00 00.

Aktuella baskanaler i “Medium 8 favoriter” samt i det analoga utbudet:

Digital kanaler, grundutbud* Analoga kanaler
Svt 1 Svt 1
Svt 2 Svt 2
Svt 24 Svt 24
Svt B Svt B
Kunskapskanalen Kunskapskanalen
TV 4 TV 4
TV 6 TV 6
Svt 1 HD TV 3
Svt 2 HD TV 4+
Axess TV TV 4 sport
TV ComHem Kanal 5
  TV 8
  Kanal 9
  TV 10
  Ekerö-Väsby Intern-TV

* Digitala grundutbudet kompletteras med 8 valbara kanaler.