Ny fiberkabel, gatubelysning

Fiberkabeln ifrån IP-Only som går till föreningen ersätts med en ny huvudkabel, detta ska inte påverka internet förbindelsen men om ni har frågor rörande detta ber vi er att kontakta IP-Only direkt.

På vilket sätt märks arbetet av när utbytet görs?

Grävning runtom tvättstugan pågår för att anlägga den nya kabeln samt över Väsbyvägen kommer arbete att utföras.

Trasig gatubelysning:

Vi har ett fåtal lyktstolpar som har gått sönder, detta är felanmält och inväntar elektriker för åtgärd.

Vi önskar alla boende en trevlig första advent!

Höststädning

Nu är det dags att göra höstfint i området!

Söndagen 17 oktober kommer höstens städdag att ske.

Vi städar som vanligt mellan kl. 10-12. Förslag på arbetsuppgifter kommer att sättas upp på grändombudens el- och sopskåpsdörrar, alla grändombud är välkomna att hämta info, påsar och redskap från kl. 09:30 i tvättstugan. Redskap finns att låna och kvitteras ut i tvättstugan. De ska lämnas tillbaka efter städningen. I år kommer vi tyvärr inte att ha korvgrillning.

Grändombud

Vi söker fler grändombud, låter det intressant? Kontakta oss i styrelsen för mer info.

Innetemperatur

Det har inkommit felanmälningar på att temperaturen i husen upplevs något kallare, tidigare i veckan installerade vi en ny styrning för värmen som går ut i radiatorerna (elementen).

Temperaturerna som varit upp emot 26 grader varmt var tillfälligt då vi saknade styrning ut ifrån värmecentralen och fick tillfälligt koppla in värmen medan installation av nya styrenheten gjordes.

Runt 21 grader är den temperatur som vi levererar ut ifrån värmecentralen.

Grumligt varmvatten

På grund av arbete med varmvattnet tidigare idag kan det förekomma missfärgat varmvatten i kranen. Det är inget farligt, det är luft som har kommit in i systemet.

Åtgärd: Spola varmvattnet ett par minuter så ska det grumliga vattnet försvinna.

Bilinbrott, förändringar i TV-utbudet och varmvatten

Det har tyvärr varit inbrott i bilar på Senapsvägen, så håll ögonen öppna. Ni försvårar för tjuven om ni tömmer bilen på värdesaker och om möjligt att bilen ställs in i garaget.

Uppdatering kring förändringar i Tele2s kanalutbud:

Den planerade förändring där TV6 utgår ur grundutbudet som vi tidigare har kommunicerat, skjuts framåt i tiden och sker tidigast 31/10 2021.

Avstängning varmvatten 6 oktober:

Den 6 oktober mellan kl 9-17 kommer varmvattnet att vara avstängt. Tvättstugan är inte bokningsbar medans arbete utförs, efter kl 17 går det bra att boka tvättstugan igen.