Driftstörning hemsida

Vid byte av webhotell fick vi problem med hemsidan och vår epost. Nu är sidan uppe styrelsen är nåbar som tidigare.

Beklagar det inträffade men förhoppningsvis händer det inte på en lång tid igen (första gången vi byter webhotell på 15 år mig veterligen).

Ommöbleringen på hemsidan är inte riktigt klar så saker kan fortsatt hoppa runt men förhoppningen är att det är till det bättre när det är gjort.

mvh IT-hjälpredan Jens

Du behövs!

På torsdag är det årsmöte. Då beslutar vi om några viktiga saker, t.ex. vilka som skall hjälpa föreningen att ta sig framåt i form av att sitta i styrelsen.

Valberedningen och därmed föreningen saknar två personer som kan tänka sig vara med i styrelsen som ordinarie styrelseledamöter. Utan dessa kommer vi inte ha en komplett styrelse med ganska omfattande konsekvenser, både operativa och ekonomiska. 

“Jag har aldrig gjort något liknande tidigare”
Det hade inte flera av oss heller (inklusive jag som är sekreterare och skriver detta) innan heller. Det lär man sig.

“Jag har inte tid”
Jag har suttit med i styrelsen under tid jag har haft heltidsarbete (med tillhörande pendling), späd- och småbarn (utöver tonåringar), fritidsintressen och husdjur. Det har gått alldeles utmärkt. Insatsen är inte betungande i tid. Mycket arbete sker via epost och andra elektroniska forum. En gång i månaden, knappt, ses vi och går igenom saker enligt stående protokoll. Vad är din ursäkt sa du, helt ärligt?

“Styrelsen gör ett så bra jobb, så jag har inget att bidra med/säga”
Förutom att vi nu ska välja ny sittande styrelse och saknar frivilliga så funkar inte detta argument. Vare sig det gäller att inte gå på årsmötet eller på annat sätt engagera sig. Om “allt funkar bra” är ett fullgott argument för att inte engagera sig så lämnar man implicit över ansvaret att tycka om hur saker sköts till de som är (potentiellt sett) missnöjda. Tänk efter vilka konsekvenser det medför… Det är ditt boende det gäller.

Med dessa ord vill jag och övriga i styrelsen uppmana ALLA att ta sig en funderare kring engagemang i styrelsen och inte minst komma på årsmötet. 

mvh avgående styrelsen genom Jens

Låt pinnarna vara…

En vädjan till er med barn (ja, på förekommen anledning, se nedan):

Berätta att pinnarna likt den på bilden INTE får ryckas upp, tas med eller förstöras. Vår entreprenör har satt ut dessa för att kunna ploga snö utan att skada trottoarkanter och gräsmattor men en god portion av dessa har blivit saboterade/stulna. Häromdagen påträffades ett par barn i 8-årsåldern med famnen fulla av sådana pinnar. 

Merkostnaden faller direkt på samfällighetsavgiften och känns oerhört onödig.